Music Monday: Johnny Allen Hendrix

Tim

Afgelopen zaterdag, 40 jaar geleden was de dag dat één van de grootste gitaartalenten van de wereld overleed. Officiële doodsoorzaak; tijdens slapen gestikt in eigen kots. Onofficieel door een overdosis drugs. Johnny Allen Hendrix ofwel James Marshall “Jimi” Hendrix werd 27 jaar. 27 jaar die voor alle generaties daarna een bron van inspiratie werd, een reden om de gitaar op te pakken of een passie voor muziek te krijgen. Daarom deze Music Monday als een ode aan Hendrix, als bedankje voor de inspiratie die hij was voor vele gitaarhelden die volgden.

Hierboven het nummer “The Wind Cries Mary”. Te gek ook om te zien dat het “publiek” bestaat uit een handje vol mensen. Iets wat in deze tijd ondenkbaar is bij een gitarist van dit formaat.


Leave a Reply